Саем за право на Правниот факултет

1-1.jpg

Правниот факултет денес пред заинтересираните средношколци и останати млади луѓе го одржа првиот Саем за право. Саемот претставуваше практично претставување на можностите кои ги има Правниот факултет и запознавање на средношколците со средината во која ќе поминуваат голем дел од своето време како идни студенти.

Воедно на правниот факултет беше поставено и импровизирано студио од страна на Одделот за радио и ТВ во рамките на Универзитетот каде средношколците можеа да видат дел од опремата со која располага УГД во рамките на студиската програма по медиумски студии.

<iframe width=”800″ height=”393″ src=”https://www.youtube.com/embed/x2kx3S9FHpU” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail