Сајбер Хигиена е-learning курс

FEIT-logo.png

Collaboration between POWERVIEW and FEEIT

Датум на настан: 13.01.2021

Почитувани студенти,

Доколку сакате да научите за главните сајбер ризици и безбедносни напади во дигиталниот свет, како и да научите „трикови“ за заштита на вашите лични податоци, електронски уреди, мобилни телефони и други информациски ресурси – повелете на е-learning курсот:

Cyber Hygiene – Основни сигурносни правила во дигиталната околина-

Курсот е бесплатен за студентите на нашиот Универзитет, и веќе е започнат (од овој месец), и ќе трае до Март 2021.
За да се регистритате одете на:

https://cybereducation.org/mc/index.php/usr/login/login

* Следнуваат и дополнителни награди за најуспешните на курсот.

За повеќе информации за курсот – разгледајте го памфлетот во прилог!

** При регистрација, мала помош: Во делот „Линија на активност* “
изберете „Универзитетски студент“, а потоа ќе ви се отворат три нови полиња кои треба да ги пополнете,
па така во делот „Оддел*“ изберете го Универзитетот св. Кирил и Методиј во Скопје, но на англиски јази, почнете со впишување првите букви (пример:
St. Cyril and Methodius …) и ќе ви излезе да го селектирате нашиот Унивезитет.
Потоа во делот за делот „Работно место * “ изберете го Факултетот каде што студирате, повторно со впишување на англиски јазик на неколку букви од факултетот (пример: Faculty of Elec…) и одберете го понудениот Факултет од листата.

Ве очекуваме.

Извор: ФЕИТ

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail