Се бара медецински лаборант

avicena-labaratorija.jpg

Авицена Лабораторија,  сертифицирана и  акредитирана лабораторија  согласно стандардот
MKS EN ISO 15189 :2013,  објавува
ОГЛАС
за работно ангажирање на Медицински Лаборант

Потребни квалификации:

 • Завршено средно медицинско училиште – отсек лаборантски техничар
 • Положен стручен испит
 • Познавање на англиски јазик
 • Активно компјутерско работење
 • Возачка дозвола Б-категорија
 • Со или без работно искуство

Одговорности и задачи:

 • Лабораториска рутинска работа – од земање на примерок до издавање на резултат (земање материјал за анализа, обработка на примерокот, работа на лабораториски инструменти и др.)
 • Теренска работа- посета на ординации, домови и сл. за земање материјал за лабораториска анализа
 • Водење на потребна документација
 • Останата административна поддршка и организација на работењето

Личен профил:

 • Организираност и одговорност
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Лојалност, иницијативност, темелност, енергичност и позитивен став
 • Трудољубивост, совесност и предаденост во работата
 • Флексибилност за соработка со широк профил на луѓе

Напомена: 

САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.
Огласот се однесува САМО ЗА КАНДИДАТИ СО ЗАВРШЕНО СРЕДНО МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ- отсек мед.лаборант

е-mail: lab@avicenalab.com.mk

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail