Седум реченици кои не постојат кај успешните луѓе

timthumb-1-1.jpg

Според некои успехот е резултат од редица среќни случувања, додека пак, за мнозинството – тоа е заслужена награда по напорна работа и голема флексибилност и умешност, пишува лондонсиот онлајн водич „Брајтсајд“.

Според одредени анализи, ова се седумте реченици кои просто не постојат во речникот на успешните луѓе…

1. „Ја мразам својата работа!“

Секој успешен човек го знае ова. Многу е важно да ја задржиме објективноста и неутралноста.

2. „Не е фер!“

Сите ние понекогаш се соочуваме со некоја неправда, но успешните луѓе нкогаш не се жалат на тоа.

3. „Овде така не се работи!“

Препознавањето новитети и прифаќањето промени, како и нешаблонска работа е уште еден признак на успехот.

4. „Toа не e мojа работа!“

Тимската работа и пријателскиот однос пак, се неизбежна компонента на успехот. Вистинскиот предводник никогаш не ги потиснува другите, но и не ги игнорира. Напротив, секогаш е подготвен да им помогне на своите колеги.

5. „Toа e невозможно!“

На предизвиците треба да гледаме како на нови авантури, а не како ѕидови кои не можат да се прескокнат. За секој проблем постои барем по едно решение.

6. „Toа требаше да го направиме поинаку…“

Нема смисла, а и бесцелно е да жалиме по веќе сторена грешка и да „да се туфкаме“. Во тие ситуации најважно е да сфатиме што е тоа што не чини, да продолжиме напред и, поради стекнатото искуство, да се потрудиме да не ја повториме грешката.

7. „Немам избор!“

Нови прилики се секогаш на повидок, а успешните луѓе и самите ги создаваат.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail