Сенсор Доо има потреба од Електроинженер/и

sensor.png

Фирма од Скопје има потреба за вработување на Електроинженер (Една или повеќе позиции) за проектирање, изведба, пуштање во работа и одржување на системи за слаба струја (системи за автоматска детекција и дојава на пожар, системи за видео надзор, системи за контролиран пристап, системи за детекција на упад/кражба, системи за јавна објава и озвучување, системи за броење на посетители, компјутерски системи, системи за обесчадување, како и по покажан интерес на кандидатот и за системи за автоматика и  Building Management системи) за деловни и индустриски објекти.

Потребно образование: ВСС Факултет за електротехника (со насока која одговара на позицијата)

Работно искуство: Мин. 1-2 години искуство  на исти или слични позиции.

Опис:

 • Разработка на идејни решенија за конкретен објект.
 • Изработка на идејни, основни и изведбени проекти со изработка на електрични, апликациски, функционални шеми и предмер пресметки за горе наведните системи.
 • Координација, надзор и учевство во изведба на договорените проекти.
 • Пуштање во работа на конкретните системи со програмирање и тестирање на истите.
 • По покажан интерес и вклучување во делот за автоматика и БМС.

Потребни вештини:

 • Мин. 1-2 годишно искуство на иста или слична позиција.
 • Активно познавање на AutoCAD, MS Office, Visio, Corel DRAW.
 • Активно познавање на технички англиски јазик
 • Возачка дозвола Б категорија
 • Подготвеност за тимска работа под притисок на зададени рокови

Други вештини кои би биле предност:

 • Познавање и на работи поврзани со јакострујни инсталации и системи.
 • Познавање и на основи на процеси за термотехнички инсталации (HVAC).
 • Поседување на валидна лиценца за проектант (електротехника) на градби од “А/Б” категорија , издадена од Комора на овластени архитекти  и инженери на Р.Македонија.
 • Поседување на валидна лиценца за изведба (раководител на градба) (електротехника) на градби од “А/Б” катергорија , издадена од Комора на овластени архитекти  и инженери на Р.Македонија.
 • Познавање или искуство со работа со стандардните протоколи за комуникација за автоматика и БМС: BACnet MS/TP; BACnet IP; LonWorks; N2 Bus; Modbus RTU; Modbus IP; M-Bus; KNX

Фирмата нуди:

 • Континуирано усовршување во сите области со обуки во странство (стручни, индивидулани,..)
 • Соодветна финансиска компензација
 • Динамична и интересна работна средина во проектно ориентиран тим

Кратка биографија и мотивациско писмо да се достави на: contact@sensor.com.mk

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail