wifi_1562361189.jpg

Овој збор чест се користи, но дали знаете што значи? Ви – фи претставува безична мрежа која ја користат радио френфренциските сигнали за да се конектираме на интернет или да пратите порака без користиње на жици.

Што значи Ви – фи?

Самиот збор не означува ништо. Ви – фи е термин кој означува кој го опишува уредот или технологијата на основа на безична комуникација на Институтот за електрична и електронско инжинерство.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail