Систем Администратор

elektrodistribucija.jpg

Електродистрибуција ДООЕЛ е компанија чија главна дејност е дистрибуција на електрична енергија во Република Северна Македонија. Компанијата е дел од EVN групацијата.

КАРИЕРА ВО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА

За во одделот Информатички и телекомуникациски технологии, група Инфраструктура потребeн/а е:

СИСТЕМ АДМИНИСТРАТОР (М/Ж)

Работни задачи:

 • Искуство со Active directory domain services, групни полиси, поддршка на фајл и принт сервиси, RADIUS, DNS и DHCP, Domain controller replication и управување со организациски единици
 • Администрирање и одржување SAN, NAS системи
 • Познавања од MS power shell и VBScript
 • Солидно искуство на систем мониторинг, предупредување и аналитика
 • Солидно искуство на Microsoft System Center Configuration Manager, PC Image capturing и deployment, развој на софтверски пакети преку SCCM, месечнo управување на PC patch со Windows critical и security updates
 • Мониторинг и прилагодување на системот за постигнување на оптимални нивоа на перформанси
 • Искуство со Windows desktop техничка поддршка, со познавање на file и folder безбедност local/domain безбедност и справување со проблеми на оперативните системи
 • Искуство со Unix, Linux OS
 • Искуство со виртуелни средини – Hyper-V,VMware, P2V server conversion и со системи за бекап на податоци
 • Основно разбирање на IP и транспортни технологии, MSSQL и Oracle DBs

Потребни компетенции

 • Високо образование – Технички факултет
 • Одлично познавање Англиски јазик
 • Претходно работно искуство од најмалку 5 години
 • Одлични комуникациски и аналитички способности
 • Доверливост, исполнителност, иницијативност, способност за работа во тим

Доколку сте заинтересирани за кариера во Електродистрибуција, на [email protected] испратете куса биографија и мотивационо писмо.

Напомена: Доколку сакате Вашите податоци да бидат зачувани во нашата база на податоци согласно Законот за заштита на лични податоци, покрај биографијата и мотивациското писмо треба да испратите и изјава за дозвола за користење на лични податоци за потребите за вработување.

Електродистрибуција е компанија која нуди еднакви можности и правичен третман при вработување на сите лица без оглед на нивната раса, пол, религија, национална припадност, вид на попреченост или политичка припадност

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail