wt2-plus.jpg

Овој уред ќе ви овозможи да зборувате на речиси секој јазик што ќе посакате без постојано да погледнувате во телефонот и да гледате што да кажете. Компанијата Timekette Technologies  го создаде WT2 Plus, преведувач со вештачка интелигенција, кој е наменет да го носат двајца луѓе истовремено и да можат да разговараат слободно и природно иако зборуваат на различни јазици.

Уредот го собира во увото, а може да го преведува говорот од повеќе од 20 различни јазици. Целта на WT2 Plus  е да ја овозможи комуникацијата таму каде што нема големи шанси во нормални услови и да ги отстрани јазичните бариери.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail