Software developer (М/Ж) – Кариера во EVN

evn.jpg

Во одделот Информатички и телекомуникациски технологии потребeн/а е инженер/ка за апликации кој/а ќе има клучна улога во реализирањето на нашите проекти врзани со развој и одржување на апликации

Опис на работните задачи

 • Анализа на кориснички барања
 • Дизајн, изработка, тестирање, имплементација и одржување на апликативни решенија
 • Имплементација, интеграција и одржување на готови апликативни решенија
 • Креирање техничка документација и документирање на изворен код

Потребни компетенции

 • Одлично познавање на JavaScript/JQuery/Angular(2+)/HTML/CSS и развој на responsive web апликации
 • Искуство со Visual studio.NET (C#, ASP.NET, MVC)
 • Искуство со SOAP, WSDL, XML и XSL/XSLT трансформации
 • Познавање на релациони бази на податоци: SQL Server (T-SQL) и Oracle (SQL, PL/SQL)
 • Познавање на софтверски архитектури, шаблони за дизајн и агилни методологии на работа

Потребни квалификации и лични карактеристики

 • Високо образование – Информатика
 • Одлично познавање на Англиски јазик, пожелно е познавање на Германски јазик
 • Работно искуство најмалку 3 години
 • Доверливост, исполнителност, иницијативност, високи аналитички способности, , комуникативност, тимски играч

Ги очекуваме Вашите апликации на [email protected] или на
http://www.evn.mk/Careers/OnlineApplication.aspx

Напомена: Доколку сакате Вашите податоци да бидат зачувани во нашата база на податоци треба да испратите и изјава за дозвола за користење на лични податоци за потребите за вработување

ЕВН е компанија која нуди еднакви можности и правичен третман при вработување на
сите лица без оглед на нивната раса, пол, религија, национална припадност, вид на
попреченост или политичка припадност.

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail