Соработка на универзитети преку виртуелна училница: Микроекономија и структура на пазарот

meldingthewe.jpg

An OEB class on evolutionary genomics and museum collections underscores a multi-university initiative to integrate museum collections into classroom teaching. Post-doctoral fellow Sarah Kocher teaches the class, which is joined remotely by others via video. Jon Chase/Harvard Staff Photographer

Студентите од прва година на Факултетот за бизнис и економија на УЈИЕ водени од предавачот Блерта Абази Чауши ја одржаа првата сесија за соработка со нивните колеги студенти од прва година од Факултетот за бизнис, Колеџ за технологија во Соединетите Арапски Емирати водени од д-р Луан Ештрефи. Првата виртуелна конференција беше успешна заедничка он лајн сесија за предметот Микроекономија каде што студените ги дискутираа и ги разменуваа искуставта во однос на структурите на пазарот.

Заедничките сесии се дел од планот за соработка помеѓу Факултетот за бизнис и економија и Колеџот за технологија кој треба да се прошири на повисоко ниво на соработка помеѓу студентите и академскиот кадар во областа на предавањето и истражувањето.

ПОВЕЌЕ ВЕСТИ

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail