Специјалист за мрежи и ТК системи (М/Ж)

evn.jpg

EВН Електродистрибуција е компанија чија главна дејност е дистрибуција на електрична енергија во Македонија. На македонскиот пазар компанијата влезе во 2006 година како дел од групацијата EVN која е активна во 21 државa во Централна, Источна и Југоисточна Европа. Нашата најзначајна цел е сигурно и квалитетно снабдување на корисниците со електрична енергија по конкурентни цени.

Специјалист за мрежи и ТК системи (М/Ж)

Опис на работните задачи

Спроведување, инсталација и пуштање во работа, детекција на грешки и одржување на целокупната мрежна опрема (LAN\WAN  мрежни уреди), како и мониторирање на целокупната мрежна опрема преку централен систем за управување.

Потребни квалификации и лични карактеристики

 • Високо електротехничко образование,
 • Работно искуство најмалку 2 години,
 • Напредни познавања на MS Office пакетот,
 • Напредно користење на пишан и говорен англиски јазик,
 • Возачка дозвола – Б категорија,
 • Високо развиени комуникациски способности,
 • Способност за тимска и самостојна работа,
 • Почитување на зададени временски рокови при реализација на доделени задачи,

Компетенции

 • Напредно познавање на LAN\WAN технологии,
 • Основно познавање на Cisco Enterprise продукти за дата центар: Nexus 7000, 6500, 5600, 5500 серии и MDS свичеви,
 • Основно познавање на Cisco продукти за core мрежа: Cisco ASR, Cisco 3900, Cisco 3400, Cisco 3750 серии,
 • Познавање на Cisco продукти за access мрежа: Cisco 2800, Cisco 2900 ISR, 2960 и 2950 серии,
 • Основно познавање на security продукти: Cisco ASA firewall, Cisco ASA Next generation firewall, Checkpoint firewall, Cisco         Iron Port Web Security Appliance (WSA), Cisco Iron Port E-mail Security Appliance (ESA), Основно познавање на IOS, NX-OS, EIGRP, BGP, GRE, OSPF, MPLS, HSRP,
 • Познавање на VRF, VLAN, VSAN, VPN, RSTP технологии,
 • Способност во планирање и долготраен развој на мрежни и ТК системи,
 • Способност за планирање на капацитети на мрежи и ТК системи,
 • Способност за водење и ажурирање на проектна и техничка документација

Доколку сте заинтересирани за кариера во ЕВН Македонија, на [email protected] испратете куса биографија и мотивационо писмо, или потполнете ја електронската апликација на нашата интернет-страница www.evn.mk, најдоцна до 02.07.2017 година.

Напомена: Доколку сакате Вашите податоци да бидат зачувани во нашата база на податоци согласно Законот за заштита на лични податоци, покрај биографијата и мотивациското писмо треба да испратите и изјава за дозвола за користење на лични податоци за потребите за вработување (https://www.evn.mk/Careers/OnlineApplication.aspx)

ЕВН Македонија, Оддел за човечки ресурси
www.evn.mk, [email protected]

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail