Стипендии од НР Кина за студентите на УГД

3-stipendii-kina.jpg

Министерството за трговија на Народна Република Кина спонзорира неколку академски програми за 2022 година. Ова е одлична можност за студентите кои сакаат да студираат во Кина или се заинтересирани за културата на Кина.

Деталните информации можат да се најдат на следниов линк, вклучувајќи ги и програмата, начинот на апликација и контакт информации. Линк – https://www.china-aibo.cn/en/info/1005/1283.htm.

Важни работи кои треба да се знаат:

  1. Апликацијата мора да биде пополнета на начин кој е предвиден во програмата и пред крајниот рок;
  2. За секое прашање контактирајте го контакт лицето наведено во програмата;
  3. Апликациите треба да содржат и потврда за неосудуваност;
  4. Апликацијата и сите документи треба да бидат пратени пред 10 мај на мејл [email protected]

За дополнителни информации контактирајте со Вен Јанинг (ms. Wen Yaning – economic office), тел. 02-3069668, мобилен тел. 071835636, е-mail: [email protected].

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail