Стипендии за летна школа по словачки јазик и култура

fif_04.jpg

Амбасадата на Република Словачка во Скопје известува за јавен повик за доделување на стипендии за учество на 56-та Летна школа по словачки јазик и култура, што ќе се одржи во периодот од 3 до 24 август 2020 година на Филолошкиот факултет при Универзитетот “Коменски“ во Братислава (Faculty of Philosophy, Comenius University in Bratislava).

Повеќе информации можат да се најдат на веб страницата:

https://fphil.uniba.sk/katedry-a-odborne-pracoviska/sas/info-sas-2020/informacie-o-letnej-skole/

Апликациите можат да се поднесат најдоцна до 12 мај 2020 година, при што истите мора да имаат соодветен код обезбеден од страна на Амбасадата на Република Словачка.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail