Стипендии за студии и истражувања во Република Австрија за студиската 2021/2022 година

mon.jpg

Конкурс за заеднички македонско – австриски научно-истражувачки проекти за периодот 2022 – 2023 година

Министерството за образование и наука известува дека Сојузното министерство за образование, наука и истражување на Република Австрија доделува стипендии за студенти, дипломирани лица и истражувачи за студиската година 2021/2022 година.

Подетални информации во врска со условите, критериумите, потребните документи, начинот на аплицирање и роковите, можат да се најдат на следната интернет страница: https://grants.at/en/

Извор: МОН

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail