Стипендии за студирање во Шведска

Стипендии-за-студирање-во-Шведска.jpg

Стипендии за студирање во Шведска

Шведскиот институт со седиште во Стокхолм за академската 2017/2018 година обезбедува 4 стипендии за кандидати од земјите од Западен Балкан, вклучувајќи ја и Република Македонија, наменети за магистерски студии, докторски студии и пост- докторски истражувања, од областа на социјалните науки во траење од најмногу 12 месеци.

Аплицирањето се врши исклучително по електронски пат, а крајниот рок е 10 јануари 2017 година. Заинтересираните кандидати повеќе информации можат да обезбедат на www.si.se.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail