Стипендии за студирање во Канада

hf_vanier2019-en.jpg

Министерството за образование и наука информира дека во тек е конкурс за доделување на 5 стипендии за заинтересирани граѓани од Република Северна Македонија за додипломски студии на Bay River College во Калгари, Канада.

Две од понудените стипендии се целосни, две покриваат 50% од трошоците за школарина и една стипендија (целосна) е наменета за лица со попреченост.

Повеќе информации за стипендиите можат да се обезбедат во овој документ.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail