Стипендии за студирање во Венеција

venecija-4-dana-4544-2.jpg

Универзитетот Ca Foscari има широк спектар на основни и мастер студии, но и многу постдипломски студии.

Годишната школарина на Универзитетот е многу ниска. Министерството за образование покрива дури 70% од цената на студиите.

Трошоците за студирање изнесуваат  1200 евра, а за мастер студии 1200 евра.

Ca’ Foscari се наоѓа на листата меѓу 200 најдобри факултети.  Овој факултет доделува 100 стипендии кои ги покриваат трошиците за школирана и 90 стипендии во износ од 5000 евра. Стипендитее се доделуваат врз основа на досегашниот успех, како и на основа на финасиската можност.

Почетокот на студиите е септември 2019 година, а се аплицира до 19 април 2018.

Наставата се одржува на англиски и италијански јазик.

Сите детали може да ги прочитате на следниот линк

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail