Стопанска банка а.д Битола вработува информатичар

stopanska-banka-bitola.jpg

Стопанска банка а.д Битола за своите потреби, објавува

 

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

на двајца извршители на работното место информатичар во Сектор за организација и ИТ.

 

Заинтересираните кандидати треба да ги исполнуваат следните услови:

 • Универзитетско образование–Електротехнички факултет, Факултети за информатички технологии или Природно математички факултет (или сродно универзитетско образование);
 • задолжително 2 годишно работно искуство (1 година работно искуство во областа на банкарството се зема како предност);
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Одлично познавање ИТ технологии, програмски јазици и развојни алатки.

 

Работни задачи и одговорности:

 • Подршка при масовни операции,
 • Тестирање на барањата за промени на аплиакциите,
 • Имплементација на промени во апликациите,
 • Анализa и подршка при проблеми со функционирањето на апликациите,
 • Прилагодување на функциите на апликациите,
 • Изготвување на упатствата на специфичните модули,
 • Изготвување на извештаи за потребите на службите,
 • Анализи на процесите за ефикасно извршување со помош на апликациите,
 • Работа на оперативни и организациски задачи,
 • Развој и одржување на апликациите,
 • Развој на стандардни процеси,
 • Организациски развој и дизајн,
 • Одржување на актуелноста и квалитетот на интернет-интранет страните,

 

Други вештини и особини на кандидатот:

 • Да управува со повеќе активности истовремено,
 • Да делегира приоритетни задачи и да предлага рокови за извршување,
 • Да одржува комуникација и односи со останатите Сектори/Служби,
 • Да покажува иницијативност во решавањето и да проценува по прашањата што се однесуваат на Службата,
 • Анализира проблеми, идентификува алтернативни решенија, предлага најдобри решенија и ги применува,
 • Организациски способности,
 • Креативност и комуникативност,
 • Способност за планирање и одлучување,
 • Возачка дозвола Б категорија.

 

Потребата за ангажирање на еден извршител на ова работно место се однесува за неопределно време со работно место во Скопје или Битола, работно време од 8 – 16 часот, со почетна месечна нето плата од 36.000,00 денари.

Заинтересираните кандидати да испратат мотивациско писмо и кратка биографија (CV) на македонски јазик (по можност со фотографија), во рок од 5 (пет) дена од денот на објавувањето на огласот на следната адреса:  hr@stbbt.com.mk со назнака во Subject „Информатичар“.

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail