Студент се запишал на женски факултет за да пронајде девојка

students_1570193713-768x338.jpg

Кинескиот женски факултет во Пекинг е навистина женски факултет бидејќи се запишуваат само девојчиња, околу 1500 во една година. Но, има место за момчиња, факултетот вообичаено прима 1% момчиња, но поради строгите критериуми и правила се случува да прими и едно машко.

Имено, едно момче одлучило да запише женски факултет за да пронајде девојка.

Тој во своето мотивационо писмо ги напишал причините поради кои сака да се запише на тој факултет, а еден од нив бил: полесно да најдам девојка.

Иако мотивационото писмо изгледа како шега, тоа покрена лавина од коментари.Момчето се надева дека ќе се запише на некои од студиските програми кои ги нуди овој факултет за да најде девојка.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail