Студенти на ТТФ на ревија на креации од текстилен отпад

Studenti-na-TTF-na-revija-na-kreacii-od-tekstilen-otpad.jpg

Студенти на ТТФ на ревија на креации од текстилен отпад

Студентите од Технолошко-техничкиот факултет под менторство на вонреден професор м-р Ванѓа Димитријева-Кузманоска на 24.10.2020 година со почеток во 13 часот ќе се претстават со своја колекција изработена од текстилен отпад  од неколку текстилни фабрики во Штип на настанот „ДЕНОВИ НА ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА-ПРОМОЦИЈА НА МЛАДА ГЕНЕРАЦИЈА”, организиран од ТТЗ- Текстилниот кластер на Македонија преку ИПА-програмата за погранична соработка С.Македонија-Бугарија, кои на студентите им овозможија да учествуваат во повеќе проекти, на кои тие ќе се претстават со свои колекции.

За време на настанот ќе бидат применети сите мерки и препораки за заштита и превенција од Ковид-19.

Извор: УГД

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail