Студенти од Факултетот за правни науки при УАКС презентираа труд на меѓународна конференција во Истанбул, Турција

uacs.jpg

Во периодот од 19-21 април 2017 година, студентите на Факултетот за правни науки при УАКС, Елена Дамчевска и Марија Којчевска, учествуваа на меѓународна конференција посветена на перспективите на високото правно образование. Истата  се одржа на Универзитетот Малтепе во Истанбул, Република Турција.

На конференцијата, студентите го презентираа својот труд на тема „Предизвиците на високото правно образование во Република Македонија.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail