Студенти од УГД на семинар со Црвен крст Штип на тема Крводарителство

Studenti-od-UGD-na-seminar-so-Crven-krst-SHtip-na-tema-Krvodaritelstvo.jpg

Студенти од УГД на семинар со Црвен крст Штип на тема Крводарителство

Неколку студенти од Универзитетот „Гоце Делчев“ изминатиот викенд беа дел од тридневниот настан организиран од Црвен крст Штип. Настанот насловен како „Семинар за мотивација и унапредување на доброволно крводарителство во РС Македонија со студентска популација“ се одржа во центарот „Солферино“ во Струга, во организација на Црвениот крст на Република Северна Македонија.

Семинарот имаше за цел да се поттикне крводарителството кај студентската популација и да се подигне свеста кај младите за значењето на оваа активност. Учесници од УГД беа: Сара Крстева и Илија Ивановски студенти на Факултет за медицински науки, Давид Ѓорѓиев, студент на Факултетот за информатика и Мирко Наџаков од Правниот факултет на УГД.

Извор: УГД

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail