Студентка го положилa испитот по пет години и 17 паѓања

841717_izlazaka_naslovna.jpg

Често студентите знаат да кажат дека не се студент се додека  не го паднеш првиот испит или додека еден испит не го полагаш 10 пати.

Оваа студентка припаѓа на втората група. Имено, како што тврди и биле потребни пет години и 17 паѓања за да го положи испитот кој ја дели од дипломата.

„Го положив испитот по пет години. По интезивно учење и 17 паѓања на тој предмет.  Никогаш не се откажувајте од вашите соништа“ , напишала студентката во групата „Исповеди“.

Нејзината објава ги потикна колегите кои исто така полагале некој испит со години велејки дека такво нешто е возможно бидејќи мислат дека на секои студии постои еден предмет кој е кошмар за студентите.

Зависно од правилата, законите и актите кои го дефинираат начинот на полагање и правилата на студирање, некои студенти нагласуваат дека е невозможно да одат полагааат еден испит повеќе од осум пати.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail