Konkurs-za-dodeluvanje-edna-stipendija-za-studii-vo-Moskovskiot-Drzaven-Institut-za-Megjunarodni-Odnosi-MGIMO-pri-Ministerstvoto-za-Nadvoreshni-Raboti-na-Ruskata-Federacija.jpg

Конкурс за доделување една стипендија за студии во Московскиот Државен Институт за Меѓународни Односи ( МГИМО ) при Министерството за Надворешни Работи на Руската Федерација

Московскиот Државен Институт за Меѓународни Односи ( МГИМО ) при Министерството за …

KONKURS-za-zapishuvanje-studenti-na-prv-ciklus-univerzitetski-dodiplomski-studii-i-vtor-ciklus-univerzitetski-magisterski-studii-na-Univerzitetot-za-turizam-i-menadzment-vo-Skopje.jpg

КОНКУРС за запишување студенти на прв циклус универзитетски додипломски студии и втор циклус универзитетски (магистерски) студии на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПРИВАТНА ВИСОКООБРАЗОВНА УСТАНОВА УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ТУРИЗАМ И …

Konkurs-za-dodeluvanje-na-stipendii-vo-vremetraenje-od-30-trieset-meseci-za-studisko-usovrshuvanje-na-studenti-na-redovni-magisterski-i-doktorski-studii-vo-Republika-Slovachka.jpg

Конкурс за доделување на стипендии во времетраење од 30 (триесет) месеци за студиско усовршување на студенти на редовни, магистерски и докторски студии во Република Словачка

Конкурс за доделување на  стипендии во времетраење од 30 (триесет) месеци за студиско …

Konkursi-za-dodeluvanje-stipendii-za-studii-vo-stranstvo-za-akademskata-20212022-godina.png

Конкурс за избор на наставник за реализирање на дополнителна настава за основно образование на мајчин јазик за децата на граѓаните на Р. Македонија кои престојуваат во странство

Врз основа на член 7 став 1 од Законот за основното образование („Службен весник на …

108367.jpg

Конкурс за доделување на 20 целосни стипендии за додипломски, постдипломски и докторски студии на државните високообразовни установи во Унгарија за академската 2017/2018 година

Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) на Владата на Унгарија за академската …