09_Logo_MON_V_W_MK_36_24.png

Стипендии за магистерски студии по европско право за периодот 2022-2024 година во организација на Европскиот институт за јавна администрација (EIPA)

Министерството за надворешни работи на Луксембург и Европскиот институт за јавна …

09_Logo_MON_V_W_MK_36_24.png

Конкурс за изменување и дополнување на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта во учебната 2022/2023 година во Република Северна Македонија

Конкурс за изменување и дополнување на Конкурсот за запишување ученици во јавните …

untitled-13.png

Шаќири: 45 години Фармацевтски факултет се наша гордост, научно-наставната и истражувачката работа остануваат предизвикувачки за студентите и за научните работници

Фармацевтскиот факултет во Скопје во изминатите четири и пол децении се наметна со …

mon.jpg

Јавен повик за доделување на парична награда за освоена прва, втора или трета награда или златен, сребрен, односно бронзен медал на меѓународен натпревар од областа на математиката, информатиката и природните науки, на ученикот, на наставникот кој му го предава предметот од овие области, како и на менторот кој го подготвувал ученикот за натпреварот

Врз основа на член 45 став (4) од Законот за основното образование („Службен весник на …