Тајни опции: Паметните телефони имаат нешто кое мислите дека не е можно

20200131102236.jpg

Колку и да ви се чини дека добро ги познавате можностите на својот телефон, веројатно дека повеќето не знаат баш за се. Дали знаевте за овие три?

Вашиот уред може да го заклучите засекогаш

Ако ви го украдат телефонот или поради некоја причина сакате личните податоци да ги држите што подалеку од љубопитните очи, оваа функција, е многу, многу корисна. За секоја СИМ картичка на светот постои еден единствен број од петнаесет цифри под името IMEI.

Ако по некој случај вашиот телфон заврши во рацете на крадец и апсолутно сте сигурни дека повеќе нема да го видите, само повикајте го операторот и замолете го да се блокира вашиот уред.

Можно е да правите фотографии под вода, иако вашиот телефон не поднесува вода

За овој трик ќе ви треба полиетиленска фолија и две минути слободно време. Не се работи имено, за ужасно софистициран метод. Сепак, ако сакате да направите фотографии под вода, со оваа направи сам-маска ќе можете.

Телефонот може да го отклучите со вашето лице

Оперативниот систем Андроид овозможува голем број методи за отклучување на уредот: ПИН, лозинка, примерок со гест или едноставно swipe. Една опција за отклучување на уредот голем број на корисници едноставно ја игнорираат.

Отклучување со помош на предна камера е многу елегантен сигурен метод кој може да го активирате со одење во Settings, потоа одите во Security, а потоа изберете Face Recognition.

фото: машки

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail