Техничар за телекомуникациски мрежи

rSs6nSx1HEKChOfmgVrp2A-1-1.jpg

Овернет ДМД има потреба од ТЕХНИЧАР ЗА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИ МРЕЖИ кои ќе му се придружат на нашиот тим во Одделот Оператива.

Пол: машки/женски

Старосна граница: без ограничување

Бражен статус: без ограничување

Потребни квалификации:

ССС

Пожелно е ССС од електротехничка насока или сродна

Работно искуство:

Не е задолжително

Пожелно е работно искуство во делот на поставување на бакарни или оптички мрежи, нивно поврзување, мерење и сертифицирање

Лесно прилагодливи се техничари кои немале директен допир со телекомуникациска ннфраструктура но имале искуство со нискострујни инсталации (камери, безбедносни системи, аларми и слично)

Главни одговорности и задолженија :

Инсталирање на комуникациска и електронска опрема на терен

Монтажа на телекомуникациска инфраструктура на терен

Помошни градежни работи

Мерење и сертифицирање на телекомуникациска инфраструктура

Грижа за алатот и материјалот за работа при извршување на работните задачи

Следење и извршување на работните задачи доделени од страна на Раководителот

Отстранување на отпадниот материјал по извршена работа

Подготвување на извештај за извершените активности и укажување на проблеми при инсталација и монтажа

Почитување на безбедносните процедури и стандарди

Почитување на работните процедури и тимска работа

Способности :

Основни познавања од ИКТ доменот,

Способност за управување со мерни инструменти и алат

Компјутерска писменост

Тимска работа

Способност за организација на сопствените работи ангажмани

Возачка дозвола Б категорија

Спремност и способност за стекнување со нови знаења

Посакувани способности:

Kвалификација за инсталер

Способност за управување и одржување на машини за дување на оптички кабли и компресори

Способност за работа и одржување на машини за спојување на оптички влакна (сплајсери)

Ц и Е испит за возачка дозвола

Работа на висина (до 12 метри) на телекомуникациски бандери со качувалки (без корпа и без скала).

Работно искуство

Животно искуство

Основен алат за работа:

Хилта, штрафилица, рачен алат, агрегати, обичен тестер за бакарна мрежа, мерач на ниво на оптички сигнал за оптичка мрежа

Специфичен алат за работа:

Дувалки за оптички кабли, сплајсер, компресори, сертификатор на бакарна мрежа, OTDR

Работни услови:

Воглавно теренско работење на територијата на Скопје и повремено низ цела Македонија.

Договор на една година со пробен период од 3 месеци.

Плата нето 15.000,00 до 18.000,00 денари.

Висината на платата зависи од спремноста за извршување на задачите.

Можност за работа во Словенија.

Доколку сте заинтересирани испратете Ваша биографија на следнава е-mail адреса:

[email protected]

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail