Тестери

Bkzaarufy0CF3BuXDQV-AA-large.jpg

БИЛИВИО e брзорастечка софтверска компанија основана во 2018 година, веќе докажана во областа развој на софтвер, со голем број клиенти распространети во повеќе од 15 земји ширум светот, има потреба од зголемување на својот програмерски тим, објавува конкурс за вработување на тестери кои ќе имаат можност да работат на интересни проекти базирани на нови технологии во одлични услови.

Како дел од нашиот QA сектор ќе имате можност да работите на развојот на интересни проекти во професионален тим кој ги следи новите технологии.

Тестерите кои ќе станат дел од нашиот тим ќе ги имаат следниве задолженија:

 • Извршување на тест сценарија (рачни или автоматизирани) и анализирање на резултатите,
 • Дизајнирање, развивање и извршување на скрипти за автоматизација на тест сценарија користејќисофтверски алатки и технологии,
 • Извршување на pre-release / pre-implementation тест сценарија и пријавување на грешки до девелопмент тимот,
 • Тимско работење,
 • Комуникација со клиенти.
 • Софтвер Тестери (2 работни позиции)

Потребни квалификации на софтвер тестерот

 • Искуство во обезбедување квалитет на софтвер,
 • Одлично познавање на софтверски QA методологии, алатки и процеси,
 • Способност за решавање проблеми,
 • Практично искуство со автоматизирани алатки за тестирање,
 • Одлични вештини за комуникација и критичко размислување,
 • Познавање на HTML5, CSS3, Javascript, Bootstrap, JQuery,
 • Познaвање на англиски јазик,
 • Способност за работа во тим.

Вештини и искуствa кои ќе се сметаат како предност

 • Познавање на Angular,
 • Искуство со TFS (Team Foundation Server) / Azure DevOps,
 • Желба за учење на нови технологии и примена на истите во развој на проекти.

Зошто би требало дa станете дел од нашиот тим?

 • Ќе работите во професионален тим, кој е насочен кон усовршување и надоградба на вештини.
 • Ќе учите и ќе бидете во тренд со новите технологии.
 • Квалитетот и довербата кај нас се на прво место.

 

Ние нудиме:

-Загарантирана висока почетна плата како и можност за брзо напредување.

-Квалитетна и професионална работна средина.

-Одлична работна атмосфера и брзо професионално надоградување.

Вашето кратко резиме (CV), испратете го на email адреса: [email protected]

Сите апликации ќе бидат разгледани и оние кои ги исполнуваат условите ќе бидат повикани на интервју.

извор: Кариера.мк

Што мислиш ти?
 • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
 • Mail