Топ 50 најиновативни компании за 2017 кои ги менуваат нашите животи

amazon.jpeg

Amazon, Snap, Chobani и други компании го менуваат начинот на кои ние купуваме, јадеме, вежбаме, работиме и живееме.

 

Веб-порталот “Fast Company” веќе 10 години по ред објавува листа на најиновативните компании во светот. Тие сериозно пристапуваат на ова- нивниот тим истражува ијлада компании како тие влијаат во промените во општеството. Влијанието е еден од клучните критериуми.

1.  Amazon

– Затоа што нуди повеќе, многу побрзо и попаметно

2. Google

– Поради развој на фотографска меморија

3. Uber

– Затоа што го забрзува автономното возење

4. Apple

– Затоа што има свои предности

5. Snap

– Затоа што носи нов начин на кој го гледаме светот

6. Facebook

– Затоа што знае да пласира прави реклами во право време

7. Netflix

– Затоа што го прафи сурфањето повторно забавно

8. Twilio

– Затоа што им дава глас на апликациите

9. Chobani

– Затоа што се издвојува во продавниците

10. Spotify

-Затоа што собира податоци на уметници

11. Alibaba

– Затоа што создава нови можности во економијата

12. Tencent

– Затоа што го менува концептот на праќање пораки

13. Xiaomi

– Затоа што дизајнот на хардверот е на повисоко ниво

14. BBK Electronics

– За оживување на нови пазари на паметни телефони

15. Huawei

– Затоа што може да направи многу копии за кратко време

16. Dalian Wanda

– Компанија која си изгради фабрика од соништата

17. Airbnb

– Затоа што светот ни го стави на дланка

18. Buzzfeed

– Затоа што ја храни виралната грозница

19. Open Whisper Systems

– Затоа што обезбедува безбедна комуникација со луѓето

20. Illumination entertainment

– Затоа што креираа чудовиште од “Minion”

На листата на 50 компании се најдоа и: IBM(на 21-во место), Kenzo (25), Microsoft (31), Adobe (35), Marriott (39), Medtronic (40), Nvidia (41), Mailchimp (47).

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail