Тотална изолација на човек, што се случува по 3 дена?

Што се случува кога нашиот мозок е лишен од стимулација?

Каков ефект има изолацијата и отсеченоста од надворешниот свет на човекот? Каков ефект би имало тоа на мене, затворен/a во просторија без прозорци во комплетна изолација 3 денови.
Погледнете го ова спектакуларно истражување за тоа како нашето тело и ум реагираат на комплетна изолација.

Дали после се човекот е најпрво социјално животно а потоа и се друго?

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail