Трибина за Кyлтyрата и yметноста на yниверзитетите и факyлтетите во Република Македонија

3-1-1.jpg

Институтот за култура и уметност при Меѓународниот Славјански универзитет Гаврило Романович Державин – Свети Николе организира трибината на тема „Културата и уметноста на универзитетите и факултетите во Република Македонија“

Трибината се одржа во просториите на Меѓународниот Славјански универзитет во Свети Николе, на 09.03.2017 со почеток во 12 часот. Медијатор на трибината беше проф.д-р Христо Петрески, директор на Институтот за култура и уметност при Меѓународниот Славјански универзитет во Свети Николе.

Целта на трибината е да се воспостави соработка и размена на индивидуалните и заедничките програми и проекти и да се воспостави подобра информираност и мрежа на културните и уметничките универзитетски и факултетски активности и содржини.Оваа средба  е со намера и цел да се подобри взаемната информираност и понатамошната соработка и размена на културни и уметнички проекти, манифестации, приредби, програми и содржини.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail