УАКС: Посета на НЛБ Нов пензиски фонд и ВФП Фонд менаџмент

Nov-penziski-fond-e1511514436138.jpg

На 22 ноември 2017 година, студентите од Факултетот за деловна економија и организациони науки (ФДЕИОН) при УАКС кои го слушаат предметот финансиски пазари и институции со виш научен соработник д-р Јадранка Мршиќ, присуствуваа на презентација за пензиски и инвестициски фондови, кои се дел од фондовската индустрија во Македонија.

Тие имаа можност да слушнат нешто повеќе на оваа тема од г-дин Петар Талевски, раководител на секторот за маркетинг и продажба во НЛБ Пензиски фонд АД Скопје и г-дин Петар Андреевски, главен извршен директор на ВФП Фонд менаџмент АД Скопје.

Извор: uacs.edu.mk

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail