Учество на професори и студенти од Музичката академија на фестивал во Хрватска

0407b1fae6c6274c272901f1c6f0566a_XL.jpg

На 27 и 28 април на Музичката академија во Загреб, Хрватска, се одржа 1. Фестивал за флејта за професори и студенти од музичките академии во регионот (Словенија, Македонија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Србија) на кој проф.

Златка Митева и проф. Наташа Трбојевиќ во салата „Благоје Берса“ одржаа целовечерен концерт со композиции од македонски автори. На истиот концерт настапија и студентите од класата на проф. м-р Златка Митева, Билјана Биљарска и Соња Ралева.

Фестивалот ќе се одржува на секои две години и наредниот фестивал ќе биде одржан на Музичката академија во Нови Сад, Србија, на 24 и 25 април 2021 година.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail