УГД и Универзитетот „Мајка Тереза“ потпишаа Договор за соработка

bab3071b5f24a146af315fe2e7519640_XL.jpg

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Универзитетот „Мајка Тереза“ – Скопје ќе остварат блиска соработка во образовната и научноистражувачката дејност. Ректорите на двата универзитета, проф. д-р Блажо Боев и проф. д-р Азис Положани, потпишаа Договор за соработка, според кој соработката ќе се одвива во повеќе области.

Едно од полињата на соработка е организирањето на додипломските и дипломските студии, преку размена на информации за студиските програми, размената на наставнички кадар и на студенти, како и развој на наставата и истражувањето преку организирање на заеднички истражувачки проекти и размена на резултатите од истражувањата. Исто така, со Договорот е предвидено да соработуваат студентите и студентските организации во полето на академските, културните и спортските активности, како и заеднички да се организираат научни и професионални состаноци, конференции и симпозиуми.

Договор за соработка
Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail