УГД: Петта меѓународна конференција на Правен факултет

97ff5b5c23c82287559552b36b16e270_XL.jpg

Извор: UGD Life

Правниот факултет при УГД по петти пат организира Меѓународна научна конференција со наслов „Општествените промени во глобалниот свет“. Конференцијата ќе се одржува во септември во Штип, а сега е објавен Повикот за научни трудови.

Ги покануваме сите научни работници и истражувачи да учествуваат во споделувањето на искуства и идеи на различни општествени теми (право, политика и меѓународни односи, социологија, антропологија, медиуми и комуникации, хумана географија итн.), се вели во Повикот.

Три официјални јазици на конференцијата се: македонскиот, англискиот и рускиот јазик.

Повиците на македонски и на англиски јазик можат да се најдат на следните линкови:

Повик (.pdf)

Call for papers (.pdf)

Извор: UGD Life

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail