УГД претставен на Интернационалната Еразмус + недела на Универзитетот во Грац

0e397a47f88e18f8fb91d17db18c7edd_XL.jpg

Центарот за меѓууниверзитетска соработка при УГД во изминатиот период присуствуваше на Интернационалната недела на Универзитетот „Карл-Франценс“ во Грац, Австрија. На Интернационалната недела присуствуваа претставници од 26 универзитети во Европа, каде што ги разменија своите искуства и добри практики. Главен фокус на дискусија беше Еразмус + програмата, како и подобрувањето на квалитетот во спроведувањето на Еразмус + мобилностите.

Интернационална Еразмус + недела

УГД воедно имаше можност пред присутните да биде презентиран како добра практика во спроведувањето на Еразмус + проектите и имаше можност да ја презентира работата на Центарот за меѓууниверзитетска соработка.

На Интернационалната недела присуствуваше Еразмус + координаторот Сања Стефанова, која преку својата презентација ја истакна важноста на Еразмус + програмата и начинот на кој УГД ја спроведува.
Интернационална Еразмус + недела

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail