УЈИЕ донира училиштен прибор на Гимназијата во Гостивар и Воспитно -поправниот дом

UJIE-donira-uchilishten-pribor-na-Gimnazijata-vo-Gostivar-i-Vospitno-popravniot-dom.png

УЈИЕ донира училиштен прибор на Гимназијата во Гостивар и Воспитно -поправниот дом

Како дел од својата мисија и општествената одговорност, Универзитетот на Југоисточна Европа донираше училиштен прибор на Воспитно-поправниот дом – Тетово и на Средното општинско училиште „Гостивар“ во Гостивар.

Вкупно 33 столови, 15 училишни клупи, 4 бироа и две магнетни табли беа донирани во Средното училиште во Гостивар. Вкупно 2 училишни клупи , 1 магнетна табла и 4 столови беа донирани во Воспитно-поправниот дом.

Универзитетот на Југоисточна Европа одговори позитивно на барањето на овие институции да им се обезбедат училишни материјали потребни за успешно реализирање на нивната секојдневна работа.

УЈИЕ годишно донира училиштен прибор, но и компјутери, ИТ-опрема главно на средни и основни училишта, како и на здравствени установи и организации кои работаат со маргинализирани групи во општеството.

Само во текот на 2020 година, УЈИЕ донираше околу 50 компјутери и опрема во вредност од над 100 илјади евра на основните и средните училишта.

Извор: УЈИЕ

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail