УЈИЕ: Студиска посета во Централниот регистар – Скопје

picture2032.png

Студентите од трета година од Правниот факултет во понеделник имаа можност да го посетат Централниот регистар во Скопје во рамките на предметот – Трговско право, со асистентот Фуад Јонузи.

За време на оваа посета, студентите имаа можност да се запознаат со работата на Централниот регистар, начинот на функционирање, одделите, како и фазите за основање на деловен субјект.

Тие, исто така имаа можност да се запознаат со работата на Централниот регистар, актите издадени од Регистарот и важноста на Централниот регистар.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail