УКИМ: Промоција на Студија за младите во Македонија

100195076.jpg

Институтот за социолошки и политичко – правни истражува ња(ИСППИ) при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј” ќе промовира „Студија за младите во Република Македонија 2016“.

Целта на студијата е да одговори кои настани од блиското минато најмногу влијаеле врз младите и каков белег оставиле, како младите размислуваат и се однесуваат на тема политика, како размислуваат за семејството и бракот, колку се чувствуваат подготвени да живеат самостојно….

„Студијата за младите во Република Македонија 2016“ е резултат од истоимениот научноистражувачки проект, финансиран од УКИМ, а се надоврзува на претходните истражувачки студии за младите спроведени од научниот кадар на ИСППИ.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail