Универзитетот на Југоисточна Европа и Школата „Нетинг“ – доботници на грант за професионална обука на деловните субјекти и меѓународните институции

Univerzitetot-na-Jugoistochna-Evropa-i-SHkolata-Neting-dobotnici-na-grant-za-profesionalna-obuka-na-delovnite-subjekti-i-megjunarodnite-institucii.png

Универзитетот на Југоисточна Европа и Школата „Нетинг“ – доботници на грант за професионална обука на деловните субјекти и меѓународните институции

Школата „Нетинг“ во партнерство со Универзитетот на Југоисточна Европа е добитник на на грантот на Фондот за иновации и развој во технологијатаво Северна Македонија со можност за реализација на проекти за професионлна обука за бизниси, институции и други стејкхолдери со меѓународен во Дока и Абу Даби од Дубаи и Абу Даби.

Во проектот, приоритет е да се имплементираат онлајн платформи за курсеви, реализации и истражувања, тестови, менторство и онлајн уплати. Се очекува вклучување на дури 200 професионалци во програмат акоја има околу 300 постојани. Овој проект се заснова на развој и имплементација на онлајн проекти , реализации на продажба на производи, маркетинг онлајн во Обединетите Арапски Емирати, недвижнини во САД. слични

Универзитетот на Југоисточна Европа ќе овозможи учество на академскиот кадар во организирање сесии за обука за да обезбедат онлајн капацитети за обука на вработени во администрација за координација и активности.Исто така се планира и организација на семинари и активности од областа на вработувањето и образованието со што УЈИЕ ќе придонесе за имплементација на стручниот кадар за потребите на проектот.

Се очекува преку експертизата и стручноста на УЈИЕ и компаниите кои нудат трајни специфики и иновации во базата на податоци да се засноваат и персонализирани резултати и задачи кои ќе се развиваат воп неколку фази.

Проектот ќе трае две години.

Извор: УЈИЕ

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail