УТМС потпиша меморандум за соработка со општина Валандово и додели 15 стипендии

Screenshot_4-7.jpg

Ректорот на Универзитетот за туризам и менаџмент Скопје и проф. д-р Аце Миленковски и градоначалникот на Општина Валандово, Перо Костадинов потпишаа Меморандум за соработка во областа на туризмот и развојот на туристичката понуда во општина Валандово.

Меморандумот предвидува партнерска соработка на универзитетот и општината, заедничко аплицирање на проекти кои предвидуваат развој на туризмот, креирање и градење на локални туристички брендови, организирање на обуки и семинари за граѓаните и доделување на петнаесет стипендии за запишување на додипломски студии на студенти од општина Валандово во академската 2022/2023 година.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail