UTMS_CEPAK_20191.jpg

Во период од 17-ти Јуни до 01-ви Јули 2019 година, Центарот за економски политики, анализи и консалтинг ЦЕПАК го спроведe проектот со 20 млади граѓани, кој е дел од Фондот за можности 2019. Обуката се состоeше од теоретски и практичен дел реализирана во шест модули, а дел од истата се реализираше во соработка со Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје. Активностите поврзани при спроведување на проектот беа со цел поддршка на системот на формално и неформално стручно образование со посебен акцент на делот услуги во гранката на туризам. Главната цел на проектот [email protected] е да придонесе за полесно вработување на младите лица на инклузивен и одржлив начин.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail