Во 2021 на медицински факултет диполомирале 826 студенти

download-2.jpeg

Во 2021 година во Македонија дипломирале вкупно 7.753 студенти на додипломски студии на високите стручни школи и на факултетите, што претставува зголемување за 12,2% во споредба со 2020 година, соопштија од Државниот завод за статистика. Од вкупниот број дипломирани студенти, 6.528, односно 84,2% се редовни, а 1.225, односно 15,8% се вонредни студенти. 58,8% се дипломирани студентки. Од вкупниот број студенти, 28% дипломирале во рокот, додека 72% дипломирале по рокот.

На државните високообразовни установи дипломирале 5.630 лица, од кои 5.060 биле редовни студенти, додека 570 вонредни.

Целиот текст може да го пронајдете на факултети.мк

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail