Во опасност сте доколку користите една од овие лозинки на фб !

facebook-hack.jpg

Луѓето не водат многу сметка за безбедноста на нивните информации на интернет, па и понатаму користат лозинки кои се најлесни за паметење.

Компанијата за безбедност “Keeper” откри дека дури 17 отсто од луѓето ја користат основната и несигурна лозинка 123456.

Па доколку некои од лозинките кои ќе ги прочитате во продолжние е ваша и ја користите за својот ФБ профил, веднаш сменете ја.

Хакерските напади станаа вообичаени, така што на сите луѓе кои користат интернет им се советува да користат уникатни лозинки.

Во продолжние погледнете ги лозинките кои никако не смеете да ги користите, доколку сакате вашите информации да бидат безбедни.

25. 1q2w3e
24. zxcvbnm
23. 123qwe
22. 1q2w3e4r5t
21. google
20. 3rjs1la7qe
19. 555555
18. 654321
17. 1q2w3e4r
16. 7777777
15. 18atcskd2w
14. 666666
13. 123321
12. mynoob
11. qwertyuiop
10. 987654321
9. 123123
8. password
7. 1234567
6. 1234567890
5. 111111
4. 12345678
3. qwerty
2. 123456789
1. 123456

 

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail