Во овие држави факултетот е бесплатен

mapastudiranje_1498044938_670x0.jpg

Денес без факултет не можете да постигнете нешто повеќе во животот и кариерата. Сепак, многумина не се во можност да си обезбедат квалитетно образование на класичен начин.

Образованието е клучно за секој, па макар и да не е високо. Денешното време носи тешкотии да замислите дека нешто е беспалтно, па дури и образованието. Сепак, постојат земји во кои високото образование е целосно бесплатно, односно на трошок на државата.

Исланд, Скандинавија, Финска, Германија, Словенија, Франција, Бразил, се само дел од државите каде може да се студира бесплатно.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail