Во Скопје ќе се одржи конференција за донирање на вишокот храна

hrana-e1555343088819.jpg

Конференцијата е најавена за на 19 јуни во 11 часот во хотел „Мериот“.

Според податоците на „Сите сити“, секој четврти граѓанин во Македонија има проблем да ги обезбеди сите оброци во текот на денот, а од друга страна големи количини употреблива храна се фрлаат.

Иновативниот модел на „Сите сити“ освен достава на храна предвидува и кампања за подигнување на свеста на компаниите и граѓаните, изработка на прирачник за безбедна употреба на вишоците на храна и воведување на иновативна веб платформа која ќе ги поврзува бизнисите и граѓанските организации. Меѓу другото, вишоците на храна ќе се објавуваат на веб платформата и ќе може навреме да се преземат од граѓанските организации, со планирање на количини, лица и време на подигнување на храната.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail