Во тек се бесплатните обуки на УТМС

1-Obuka-Pretpriemnistvo.jpg

Со повисоки комптенции до поголема вработливост на младите е проект поддржан од Агенција за млади и спорт и негова основна цел е да се развијат современи компетенции кои на младите ќе им отворат поголеми можности за вработување и самовработување. Станува збор за серија од пет обуки по тематски области кои, покрај стручните и сертифицирани квалификации, беа идентификувани како клучни за отворање на нови перспективи за вработување и кариерен развој: ИТ вештини, претприемништво и мал бизнис, визуелни комуникации, интернет маркетинг, и комуникациски вештини.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail