notariii.jpg

Според податоците на Централниот регистар на сметките на 170-те нотари во Македонија во последните 5 години (2012-2016) легнале околу 90 милиони евра приходи, а добивката била повеќе од 40 милиони евра.

За овие 5 години нотарката Анета Петровска Алекосва е прва на листата на нотари со најголеми приходи –  2,8 милиони евра приходи, 1,2 милиони евра добивка.

На листата од десетте нотари со најголеми приходи за последните 5 години се и нотарите Ана Брашнарска (2 милиони евра приходи, 1,2 милиони евра добивка), Анастасија Петреска (1,9 милиони евра и добивкаод 1,2 милиони евра), Елена Пенџерковски, Зафир Хаџи Зафиров, Зорица Пулејкова…

 

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail