Започна годишната обука на вработените во УЈИЕ

Zapochna-godishnata-obuka-na-vrabotenite-vo-UJIE.png

Започна годишната обука на вработените во УЈИЕ

„Функционирање на Универзитетот во услови на пандемија: одржување квалитет“ е темата на годишната обука Универзитетот на Југоисточна Европа, која започна на 14. јули со сесии пред обуката. Обуката ќе продолжи по летните одмори, на 19. август и ќе трае до 21 август.

Целта на оваа обука е преку сесиите е да се утврдат компонентите и структурата на он-лајн предметите; да се предложат разни активности за оценување за да се намали тежината на „класичните“ испити и да се зголеми интеракцијата на студентите.

На сесијата пред обуката се дискутираше темата: Барања за силабусите на он-лајн преметите: презентација и разгледување на успешните модели.

Обуката на академскиот и на административниот кадар се организира секоја година од Канцеларијата за обезбедување квалитет на Универзитетот на Југоисточна Европа.

Извор: УЈИЕ

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail