„Здравје за сите“ – акција на студентите на ФМН

Zdravje-za-site-akcija-na-studentite-na-FMN.jpg

„Здравје за сите“ – акција на студентите на ФМН

Бесплатно мерење на крвен притисок и на шеќер во крвта организираат студентите на насоката Општа медицина на Факултетот за медицински науки, заедно со своите професори и асистенти.

Акцијата „Здравје за сите“ започна во понеделник (7 мај), со посета на училиштата во Штип, а продолжува во вторник (8 мај), во терминот од 8 до 10 часот, на шест локации во Штип: Градски плоштад, Трговски центар, НАМА, Автокоманда (ТУШ), Сењак (КАМ маркет) и Градски пазар. Граѓаните ќе можат бесплатно да си ги проверат крвниот притисок и нивото на шеќер во крвта, како и да добијат совети од областа на здравството.

Студентите овие акции ги организираат како дел од Првиот интернационален конгрес на студенти по општа медицина, кој се одржува на 9 и 10 мај во Мултимедијалниот центар на УГД.

 

Извор: UGD Life

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail